Kotlety z ryby

0 (0 ocen)

  • 60 min

szybka przekąska

  • 60 min

Składniki:

  • 2 filety z Miruna lub Mintaja
    1 papryka czerwona
    1 cebula duża
    3 ząbki czosnku
    2 marchewki
    1 woreczki ryżu
    przyprawa do mięsa, Vegeta, pieprz, pół kostki rosołowej lub pół szklanki bulionu, pieprz.
    1 jajko
    Bułka tarta

Kotlety z ryby - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -Rybę obczyscić i rozdrobnić, przyprawić przyprawą do mięsa i pieprzem, obsmażyć, przełożyć do miski.
    -Ryż ugotować (15 minut) z dodatkiem Vegety, 1 torebkę dodajemy do ryby.
    -paprykę,cebule kroimy w kostkę, marchew ścieramy na dużych oczkach, czosnek przeciskamy przez praskę lub kroimy drobno,
    wykładamy na patelnie i smażymy aż warzywa zmiękną, podlewamy delikatnie wodą żeby się nie przypaliło i dorzucamy pół kostki rosołowej. Wszystkie warzywa rozdrabniamy blenderem.
    -Wszystkie przygotowane składniki mieszamy
    -Dodajemy 1 torebkę ryżu, jajko, delikatnie bułki tartej i przyprawy do smaku.
    formujemy kotleciki obtaczamy w bułce tartej i smażymy z obydwu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy