Kotlety z puree ziemniaczanego

4 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Zapraszam na ziemniaczane kotlety. Przygotowane z puree ziemniaczanego z dodatkiem cebuli dymki. Polecam.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka puree ziemniaczanego
    1 duża cebula dymka
    1 jajko
    5 - 8 łyżek bułki tartej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia

Kotlety z puree ziemniaczanego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę dymkę czyścimy i myjemy, kroimy na drobno. Do miski przekładamy puree ziemniaczane i dodajemy jajko, pokrojoną cebulkę i mieszamy. Wsypujemy bułkę tartą i przyprawy, zagniatamy masę ziemniaczaną i formujemy kotlety. Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy