1 podwójna pierś z kurczaka
sól i pieprz
20 dag dowolnej kiełbasy cienkiej
20 dag wędzonego boczku
1 por
0,5 kg pieczarek
10 dag margaryny do przesmażenia farszu
10 dag sera żółtego
Kotlety z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Rozbijamy mięso na kotlety i opruszamy solą i pieprzem. Następnie panierujemy i smażymy z obu stron.
Farsz:
Pieczarki myjemy i kroimy . Smażymy. Po chwili smażenia dorzucamy pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek oraz pokrojoną w piórka porę. Wszystko razem smażymy. Gotowy farsz nakładamy na każdy kotlet i posypujemy startym serem.
Całość wkładamy do piekarnika aż się ser rozpuści
Porady
Wybieram zawsze twardy ser żółty aby dobrze się ścierał na tarce
Komentarze