Kotlety z porem

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ten przepis sama wymyśliłam

  • 60 min

Składniki:

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
    sól i pieprz
    20 dag dowolnej kiełbasy cienkiej
    20 dag wędzonego boczku
    1 por
    0,5 kg pieczarek
    10 dag margaryny do przesmażenia farszu
    10 dag sera żółtego

Kotlety z porem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy. Rozbijamy mięso na kotlety i opruszamy solą i pieprzem. Następnie panierujemy i smażymy z obu stron.

    Farsz:
    Pieczarki myjemy i kroimy . Smażymy. Po chwili smażenia dorzucamy pokrojoną w kostkę kiełbasę i boczek oraz pokrojoną w piórka porę. Wszystko razem smażymy. Gotowy farsz nakładamy na każdy kotlet i posypujemy startym serem.
    Całość wkładamy do piekarnika aż się ser rozpuści

Porady

Wybieram zawsze twardy ser żółty aby dobrze się ścierał na tarce

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy