Kotlety z piersi z papryką, kukurydzą i szczypiorkiem

4.5 (162 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Tradycyjne siekane kotleciki z piersi kurczaka tym razem zrobiłam z kukurydzą mnóstwem świeżego szcypioru, pachnącym koperkiem i z papryką. Wyszły delikatne, pyszne i chrupiące. Podałam z młodymi ziemniaczki, posypanymi koperkiem i tradycyjnie przyrządzoną sąłatą że śmietaną. Takie obiady mogę jeść prawie codziennie :)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 pojedyncze piersi z kurczaka
    1/2 czerwonej papryki
    3 łyżki kukurydzy konserwowej
    2 łyżki majonezu
    2 łyżki posiekane szczypioru
    2 cebulki dymki
    2 łyżki posiekane kopru
    1 ząbek czosnku
    1 jajko L
    100 g sera żòłtego
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    1 łyżka mąki pszennej
    Sól i pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z piersi z papryką, kukurydzą i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Koperek, szczypiorek i dymkę drobno posiekać. Paprykę umyć, pozbawić nasion i pokroić w drobną kosteczkę. Piersi kurczaka umyć, osuszyć na ręcznik papierowym i pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na jarzynowej tarce. W misce umieścić wszystkie składniki, doprawić solą i pieprzem dokładnie wymieszać. Na rozgrzany olej łyżką nakładać placuszki, smażyć na małym ogniu z obu stron na złoto. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować