Kotlety z niepalonej kaszy gryczanej

0 (0 ocen)

  • 60 min

Komu przeszkadza specyficzny zapach palonej kaszy gryczanej, ten powinien spróbować jej niepalonej wersji, która jest go zupełnie pozbawiona i ma dużo bardziej delikatny smak.

  • 60 min

Składniki:

  • ugotowana kasza gryczana niepalona – 350 g
    ser biały 100 g
    puree z dyni - 50 g
    jajko – 1 sztuka
    mąka tortowa – 2 łyżki
    otręby owsiane – 50 g
    cebula – 1 sztuka
    czosnek – 3 ząbki
    sól – do smaku
    pieprz czarny – do smaku
    ostra papryka wędzona – 1/2 łyżeczka
    majeranek – 1 łyżeczka
    olej rzepakowy – do smażenia

    PONADTO:
    sezam do panierowania
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Kotlety z niepalonej kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na rozgrzanym oleju i usmażyć obraną, opłukaną i drobno posiekaną cebulę. Odstawić do przestygnięcia.
  • Kotlety z niepalonej kaszy gryczanej 2. Wymieszać z dyniowym puree, kaszą, rozgniecionym serem i roztrzepanym jajkiem. Dodać mąkę, otręby owsiane, przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze raz bardzo dokładnie wymieszać.
  • Kotlety z niepalonej kaszy gryczanej 3. Formować kotlety, panierować je w ziarnach sezamu i smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Kasza gryczana Sery Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Kotlety z kaszy gryczanej

To może cię zainteresować