Kotlety z mortadeli w panierce

  • wyświetlono: 3600 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Dobre danie dla całej rodziny za parę złotych:)

Składniki

- 1 cała mortadela (20 kotletów)
- 2 jaja
- bułka tarta i otręby (wymieszać)
- olej

Sos:
- cebula czerwona
- cebula żółta
- łyżka świeżych listków oregano
- sól, pieprz, curry, 1 łyżka mąki

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety z mortadeli w panierce

  • Kotlety z mortadeli w panierce1. Mortadelę kroimy na krążki o grubości 1cm. Maczamy w jajku i obtaczamy w bułce tartej z otrębami. Smażymy na oleju na wolnym ogniu. Na tej samej patelni po upieczeniu kotletów smażymy pokrojone cebule i oregano, doprawiamy. W kubku rozrabiamy mąkę z wodą ( pełny kubek) zaleć cebulę, po 5min. sos jest gotowy. Sosem polewamy np. kluski śląskie które są dodatkiem do kotletów mortadeli.

Porady

Kotlety nadają się również do chleba na pożywną kanapkę do pracy. Na zimno też są smaczne.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniakuchnia polska na każdą porę roku

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlet.

Dodane przez: Słodko Słodka

Kotlety z Piersi Kurczaka w Podwójnej Panierce

Kotlet w podwójnej panierce zawsze...

kotlety z mortadeli

Dodane przez: malamadi

Kotlety z mortadeli

Kotlety z mortadeli są dobrym pomysłem...

Kotlety z mortadeli

Dodane przez: Gregorhspeed

Kotlety z mortadeli

Wieki temu, dokładnie w ubiegłym...

KOTLETY KALAFIOROWE W PANIERCE Z PŁATKÓW KUKURYDZIANYCH

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

KOTLETY KALAFIOROWE W PANIERCE Z PŁATKÓW...

Kotlety bezmięsne a'la mielone...z...

image-0cshl50

Dodane przez: malesia3

Kotlety schabowe w migdałowej panierce

polecam wszystkim zwolennikom schabu...

kotlety w musztardowej panierce

Dodane przez: ao12

Kotlety wieprzowe w musztardowej panierce.

Kotlety dla miłośników musztardy.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE