Kotlety z mortadeli

4.5 (150 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Danie jest nie tylko szybkie do zrobienia, ale i tanie (koszt poniżej 10 zł).

Składniki:

  • 50 dag mortadeli
    bułka tarta
    2 jajka
    oliwa
    przyprawa uniwersalna, sól, pieprz
    60 dag ziemniaków
    2 łyżki masła
    2 łyżki śmietanki
Wystaw ocenę:

4.5 (150 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z mortadeli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozkłócamy i doprawiamy przyprawą uniwersalną , solą i pieprzem. Mortadelę kroimy
    w grube plastry. Panierujemy najpierw w jajku, a następnie w bułce. Czynność powtarzamy. Smażymy z obu stron na oliwie.
  • 2. Ziemniaki obieramy, myjemy i gotujemy ok. 20 minut. Odcedzamy i rozgniatamy. Mieszamy z masłem i śmietanką. Podajemy do kotletów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mortadela

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_10-2011

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować