KOTLETY Z MORSZCZUKA

4.49 (154 ocen)

  • 30 min

Coś na piątkowy obiad, pyszne, delikatne kotleciki, smakuja nawet dzieciom

  • 30 min

Składniki:

  • 1/2 kg filetu z morszczuka
    2 marchwie
    1 cebula
    pół pęczka natki pietruszki
    4 łyżki mleka
    1 jajko
    6 łyżek bułki tartej
    sól
    pieprz
    rozmaryn
    gałka muszkatałowa
    majeranek
    bułka tarta do panierki
Wystaw ocenę:

4.49 (154 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Kotlety z morszczuka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety mielimy przez maszynkę, dorzucamy też cebulę i marchew. Razem
    mielimy. Natkę pietruszki drobno siekamy, dorzucamy do masy rybnej.
    Dodajemy mleko, bułke tartą i jajko.Dodajemy sól, pieprz, majeranek,
    gałkę muszkatałową, rozmaryn do smaku. Formujemy płaskie kotleciki,
    panierujemy w bułce tartej, smażymy na rumiano na wolnym ogniu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Morszczuk Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Post

Podobne przepisy

To może cię zainteresować