Kotlety z limonkową nutą.

0 (0 ocen)

  • 30 min

Limonka orzeźwia i dodaje egzotyki daniu.

  • 30 min

Składniki:

  • 500 gram dowolnego mięsa mielonego, 1 limonka, 1 jajko, 1 czerstwa bułka, 1 szklanka mleka, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, dowolne przyprawy do smaku, bułka tarta do obtoczenia kotletów, olej do smażenia.

Kotlety z limonkową nutą. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do mięsa dodajemy posiekaną drobno cebulę, rozgnieciony czosnek, jajko, bułkę, uprzednio namoczoną w mleku i odciśniętą, przyprawy oraz otartą skórkę z połowy limonki i 2 łyżeczki soku z limonki. Masę mięsną dokładnie wyrabiamy, następnie formujemy kotlety. Po obtoczeniu w bułce tartej smażymy na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy