pół piersi z kurczaka
warzywa na patelnię (każdy ma swoje ulubione)
kasza kus kus (według uznania)
3 jajka
1/4 szklanki bułki tartej
sól
pieprz
kurkuma
przyprawa do kurczaka
curry
ostra papryka
olej do smażenia
Kotlety z kurczaka i warzyw - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę. Doprawić przyprawą do kurczaka, curry, kurkumą i papryką, odstawić na pół godziny. Warzywa rozmrozić, pokroić na mniejsze kawałki, dodać do kurczaka. Wbić do tego jajka, dodać sól, pieprz i przyprawę z warzyw na patelnię oraz bułkę tartą. Dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Z przygotowanego farszu formować kotlety i smażyć z obu stron na złoty kolor. Kaszę przygotować według przepisu na opakowaniu.
Takie danie podałam z sosem tzatziki.
Komentarze