Kotlety z komosy ryżowej i ciecierzycy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Komosę ryżową ugotować w szklance wody według przepisu na opakowaniu, wystudzić. Ciecierzycę odsączyć, przełożyć do miksera (malaksera). Cebulę obrać i podzielić na pół. Połowę umieścić w mikserze. Dodać jajko, olej kokosowy, zioła, pieprz cytrynowy, mąkę ziemniaczaną. Całość zmiksować a następnie dodać komosę i wymieszać. Doprawić solą. Na tym etapie możecie z ciasta zrobić spody do mini pizzy. Pieczarki, paprykę, boczek i resztę cebuli pokroić w drobną kostkę. Dodać do masy i wymieszać. Z ciasta formować kule, które spłaszczyć dłonią. Układać na patelni. Smażyć z obu stron. Kotlety można także upiec w piekarniku.
Komentarze