Kotlety z kaszy kuskus

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Takie połączenie składników daje zaskakujący efekt- warto wypróbować ten przepis.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kasza kuskus sucha ¾ szklanki
    Marchewka 2 szt.
    Cebula biała ½ szt.
    Kmin rzymski mielony ½ łyżeczki
    Majeranek 1 łyżeczka
    Natka pietruszki posiekana 2 łyżki
    Czosnek 2 ząbki
    Jajka 3 szt.
    Ser żółty 5 dag
    Sól i pieprz do smaku
    Olej do smażenia
    Boczek gotowany wędzony 10 dag
    Bułka tarta do panierki
    Jajko do maczania 2 szt.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kaszy kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie:
    Kaszę przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu i odłożyć do wystudzenia. Marchewkę obrać, pokroić w drobną kostkę i ugotować w osolonej wodzie do miękkości. Cebulę obrać, drobno posiekać i zeszklić na maśle razem z posiekanym czosnkiem. Do kaszy dodać ugotowaną, odcedzoną na sicie marchewkę, cebulę z czosnkiem, jajka, zioła, posiekaną natkę pietruszki i pokrojonym w drobną kostkę boczkiem i żółtym serem. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Formować na dłoni małe kotlety, maczać w jaku i panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać do drugiego dania z sosem pieczarkowym. SMACZNEGO.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Boczek Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Kotlety z kaszy gryczanej

To może cię zainteresować