Kotlety z kaszy jaglanej z jajkiem i koperkiem w panierce ze słonych paluszków

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

polecam smaczne zdrowe kotleciki z kaszy jaglanej z dodatkiej gotowanego jajka i koperku. w panierce ze słonych paluszków dzieki czemu sa słone, aromatyczne i bardzo smaczne:)

  • 35 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 saszetka kaszy jaglanej
    4 jajka
    1 łyzeczka drobnego sezamu
    1 łyzeczka suszonego koperku,
    sól
    pieprz świezo zmielony
    curry
    1 jajko surowe
    około 100 g słonych paluszków zblendowanych na proszek
    oliwa z oliwek do smazenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Jajko

Kotlety z kaszy jaglanej z jajkiem i koperkiem w panierce ze słonych paluszków - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Zagotuj około 1 litr wody, posól, włoz saszetke kaszy, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez około 12 -15 minut. Wyjmij torebke z wody, odsacz rozetnij i odstaw do przestudzenia.
    2. Jajka ugotuj na twardo, odstaw do przestudzenia a nastepnie obierz ze skorupek i drobno posiekaj
    3. Do miski przełóż jajka , przestudzoną kaszę, surowe jajko, sezam, przypraw przyprawami do smaku dodajac duzo pieprzu .
    Dokładnie wymieszaj. Z masy, zwilżonymi wodą rękoma, formuj okrągle kotleciki. Panieruj je z obu stron panierce paluszkowej
    Kotleciki smaż na oliwie - na średnim ogniu - po około 2-3 minuty z każdej strony, aż się zezłocą.
    Przełóż na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Podawaj na ciepło lub jako przekaska na zimno-smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kasza Kasza jaglana Koper

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować