kotlety z kaszy jaglanej we włoskim stylu

0 (0 ocen)

Sycące kotlety z kaszy jaglanej z dodatkiem salami, sera grana padano i włoskiej przyprawy aglione seasoning.

Składniki:

  • 200 g kaszy jaglanej
    300 g dojrzewającego salami
    100 g startego sera grana padano
    2 łyżki zmielonego złotego siemienia lnianego
    3 jajka
    cebula
    sól
    pieprz
    skórka otarta z cytryny
    1-2 łyżeczki aglione seasoning, w zależności jak bardzo pikantne potrawy lubimy

    dekoracja:
    pomidorki papryczkowe czerwone i żółte
    kocanka włoska
    bazylia
    kwiaty kocanki i kolendry
    czerwony pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kaszy jaglanej we włoskim stylu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną sparzamy wrzątkiem, by pozbyć się charakterystycznej goryczki. Gotujemy w osolonym wrzątku około 15-20 minut, kasza powinna być bardzo miękka.
  • pokrojone w kostkę salami, pokrojoną cebulę i starty  ser miksujemy w malakserze 2. Cebulę i salami kroimy w kostkę. Do malaksera wsypujemy starty ser, pokrojone salami i cebulę. Miksujemy.
  • zmiksowany ser, cebula i salami 3. Składniki powinny się połączyć i stworzyć jednolitą masę.
  • gotowa masa 4. Wszystkie składniki ze sobą mieszamy, aby uzyskać gładką gęstą masę.
  • aglione 5. Doprawiamy do smaku przyprawami.
  • za pomocą obręczy kształtujemy kotlety 6. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia za pomocą metalowej obręczy kształtujemy okrągłe kotlety. Pieczemy w 200 stopniach C około 20-25 minut. Podajemy z ulubioną sałatką warzywną.

Porady

Zamiast mieszanki przypraw aglione seasoning, możemy dodać płatki chili, natkę pietruszkę, suszone pomidory i czosnek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować