Kotlety z kaszy jaglanej

0 (0 ocen)

Podane z sosem, np. pieczarkowym są jeszcze smaczniejsze.

Składniki:

  • 100g suchej kaszy jaglanej
    2 jajka (+ czasami potrzeba jeszcze dodatkowo jedno surowe)
    2 cebule
    kilka gałązek koperku
    olej, sól, pieprz

Kotlety z kaszy jaglanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w drobną kostkę.
  • 3. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy i studzimy.
  • 4. Koperek siekamy.
  • 5. Wszystkie składniki przekładamy do miski, mieszamy i doprawiamy do smaku. I tutaj musimy zdecydować czy dodajemy surowe jajko - jeśli masa jest zbyt mało klejąca, robimy to.
  • 6. Kotlety smażymy na rozgrzanej, suchej patelni teflonowej, z dwóch stron, do zarumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy