Kotlety z kaszy gryczanej i pieczarek

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne kotleciki. Mało kto poznał z czego są.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka kaszt gryczanej
    30 dag. pieczarek
    1 cebula
    2 jajka
    1/2 szklanki mąki pszennej
    2 łyżki jogurtu
    4 łyżki mleka
    1 łyżka posiekanego koperku
    2 łyżki oleju
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    papierowy ręcznik do osączenia z nadmiaru tłuszczu
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z kaszy gryczanej i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Cebulę obieram i kroję w kostkę, podsmażam na oleju, dodaje pokrojone w małą kosteczkę pieczarki, smażę, studzę. Do cebuli z pieczarkami dodaje: kaszę, jajka, mąkę, jogurt, mleko, koperek, sól i pieprz, mieszam. Na rozgrzanym tłuszczu smażę owalne kotlety.
  • jk 2. Na papierowym ręczniku , kotlety osączam z nadmiaru tłuszczu. Podaję z surówką z pomidorów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza gryczana Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować