Kotlety z kaszy gryczanej a la mielone

4.5 (162 ocen)

  • 15 min

Kotlety z kaszy gryczanej są doskonałym zamiennikiem mięsnego kotleta.

  • 15 min

Składniki:

  • ugotowana kasza gryczana 1,75 szklanki
    pieczarki 30 dkg
    kapusta pekińska 25 dkg
    starty żółty ser 8 łyżek
    jajka 2 sztuki
    bułka tarta 5 łyżek
    bułka tarta 1/2 szklanki
    sól do smaku 5 szczypt
    pieprz do smaku 3 szczypt
    olej 8 łyżek
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kaszy gryczanej a la mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki obrać i pokroić w drobną kostkę. Kapustę umyć i pokroić dość drobno. Na rozgrzanej patelni z jedną łyżką oleju smażyć pieczarki, aż puszczą sok. Następnie do pieczarek dodać kapustę i smażyć do miękkości kapusty, doprawić do smaku pieprzem i solą. Pieczarki i kapustę odcedzić z nadmiaru płynu, ostudzić. W dużej misce połączyć kaszę, pieczarki, kapustę, ser, jajko, pięć łyżek bułki tartej i doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba. Z gotowych składników formować kotlety, obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Gotowe kotlety smażyć na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Kotlety z kaszy gryczanej

To może cię zainteresować