Kotlety z kaszy gryczanej a la mielone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pieczarki obrać i pokroić w drobną kostkę. Kapustę umyć i pokroić dość drobno. Na rozgrzanej patelni z jedną łyżką oleju smażyć pieczarki, aż puszczą sok. Następnie do pieczarek dodać kapustę i smażyć do miękkości kapusty, doprawić do smaku pieprzem i solą. Pieczarki i kapustę odcedzić z nadmiaru płynu, ostudzić. W dużej misce połączyć kaszę, pieczarki, kapustę, ser, jajko, pięć łyżek bułki tartej i doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba. Z gotowych składników formować kotlety, obtoczyć w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Gotowe kotlety smażyć na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor z obu stron.
Komentarze