Kotlety z kaszy gryczanej

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Kotlety z kaszy gryczanej świetnie nadają się na codzienny, jak i niedzielny obiad.

  • 30 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szklanki suchej kaszy gryczanej, 2 jajka( 1 do obtoczenia), pół szklanki tartej bułki, pół szklanki startego żółtego sera, 2 łyżki mąki ziemniaczanej, łyżka jasnego sosu sojowego, 1 średnia cebula, 10 dag pieczarek, sól, pieprz, łyżka masła, smalec do smażenia

Kotlety z kaszy gryczanej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kasze uprażyć na sypko. Pieczarki i cebulę drobno pokroić i udusić na maśle, dodać do kaszy.
  • 2. Do kaszy i pieczarek dodać mąkę, ser, 1 jajko, sos sojowy, przyprawy i wymieszać. Uformować kotlety, obtoczyć w jajku i bułce tartej i smażyć na smalcu.

Porady

Kotlety podawać z sosem pieczarkowym i ulubioną surówką.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy