Kotlety z kaszą gryczaną niepaloną i mięsem mielonym

4.5 (144 ocen)

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Pamiętajmy o kaszach:). Dziś na tapecie gryczana niepalona. Mniej intensywna w smaku od jej popularniejszej koleżanki. Do tak przygotowanych kotletów wystarczy surówka/sałatka i mamy pełnowartościowy obiad.

  • 60 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • 200g kaszy gryczanej niepalonej
    500g mięsa mielonego
    1 małe jajko
    1 duża cebula
    2 ząbki czosnku
    1 pęczek natki pietruszki
    po szczypcie: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, przyprawa kebab-gyros
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z kaszą gryczaną niepaloną i mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Studzimy. Cebulę, natkę i czosnek drobno siekamy.
  • 2. W misce umieszczamy kaszę, mięso mielone, jajko, cebulę, czosnek, natkę i przyprawy. Zagniatamy do uzyskania gładkiej masy. Formujemy kotlety.
  • 3. Kotlety pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kasza Kasza gryczana Mięso mielone Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować