Kotlety z karkówki w rozmarynie

4.5 (200 ocen)

Bardzo miła odmiana dla tradycyjnie smażonych kotletów. Te są intensywne w smaku i aromatyczne. Pyszne i proste, chłopskie jadło ;)

Składniki:

  • -0,5 kg karkówki
    -1 łyżka rozmarynu
    -1 łyżka słodkiej papryki
    -2 ząbki posiekanego czosnku
    -sól i pieprz
    -2 jaja
    -1,5 szklanki tartej bułki
    -olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z karkówki w rozmarynie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę myjemy i rozbijamy na kotlety. Obtaczamy dokładnie w przyprawach, posypujemy czosnkiem i wkładamy na 2 godziny do lodówki. Następnie mięso panierujemy maczając na początku w jajku, potem obtaczając w bułce.
  • 2. Mięso smażymy na rozgrzanym oleju na średnim ogniu po 5-7 minut z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czosnek Karkówka wieprzowa Rozmaryn Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować