KOTLETY Z KARKÓWKI W MLEKU I CEBULI

4.5 (143 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pyszne i delikatne kotlety jak schabowe z karkówki , moczone w mleku i cebuli. Idealna propozycja na obiad.

  • 3 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 kotletów z karkówki
    2 cebule
    500 ml mleka
    1 szklanka bułki tartej
    2 jajka
    Olej rzepakowy
    Sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z karkówki w mleku i cebuli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kotlety z karkowki dokładnie rozbijam na cienko. Wkładam do duzej miski. Wlewam mleko. Cebulę kroję w plastry i przekładam do mleka. Dodaję sól i pieprz. Foliuję folią spożywczą. Wkładam do lodówki na ok 5-6 godz albo na całą noc.

    Na jednym talerzu wsypuję bułkę tartą a na drugim rozbijam jajka. Karkówkę wyjmuję z marynaty. Solę i pieprze do smaku z obu stron. Następnie obtaczam w jajku i bułce (jeden raz). Na patelni rozgrzewam olej.

    Smażę z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować