Kotlety z karkówki w delikatnym winnym sosie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Kruche kotleciki rozpływające się w ustach w delikatnym winnym sosie.

  • 40 min

Składniki:

  • 250 dag karkówki bez kości
    1 i 1/2 szklanki mąki
    350 ml wody
    50 ml białego wina
    sól
    pieprz

Kotlety z karkówki w delikatnym winnym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy w plastry o grubości ok 2/3 cm ( na kotlety)- lekko rozbijamy tłuczkiem.
    Solimy pieprzymy z każdej strony.
    Obtaczamy w mące -obsmażamy z obu stron bez dodatku oleju ewentualnie na oliwie.

    Kotlety przekładamy do garnka, zalewamy wodą dusimy 15 min.
    Dodajemy wino i dusimy następne 15 min.

Porady

Karkówkę podajemy z kaszą gryczaną lub ziemniakami

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy