Kotlety z karkówki

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszne danie dla amatorów karkówki

  • 30 min

Składniki:

  • karkówka
    sól
    pieprz
    olej do smażenia
    przyprawa do mięsa wieprzowego
    bułka tarta
    jajko

Kotlety z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę kroimy na cienkie plastry, solimy, pieprzymy i przyprawiamy przyprawą do mięsa. Przez folię rozbijamy lekko tłuczkiem. Odstawiamy pod przykryciem na min. 20 minut, aby mięso się zamarynowało. Bułkę mieszamy z mąką w stosunku 2:1, jajko roztrzepujemy lekko solimy. Mięso panierujemy w jajku, panierce i smażmy ma gorącym oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy