Kotlety z karkówki

4.5 (168 ocen)

kotlety z karkówki tez są smaczne .......

Składniki:

  • 1 kg karkówki
    2 łyżki octu
    2 łyżki maggi w płynie
    sól
    1 łyżeczka pieprzu
    papryka ostra w proszku
    1 łyżeczka granulowanego czosnku
    mąka
    4 -5 jajek
    bułka tarta
    oliwa do smażenia
    500 g pieczarek
    2 łyżki masła
    sól
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z karkówki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Karkówkę umyć, osuszyć, pokroić na kotlety. Do miski wrzucić mięso, dodać wszystkie przyprawy i dokładnie wymieszać razem z mięsem. Odstawić na 15 minut. Przygotować mąkę i bułkę tartą do obtaczania kotletów oraz w drugim naczyniu roztrzepać jajka z odrobiną soli.
  • 2. Na patelni rozgrzać oliwę, kotlet obtaczać w mące, jajku i bułce tartej i smażyć po około 5 minut z każdej strony na średnim ogniu.
  • 3. Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry i podsmażyć na maśle, posolić. Usmażone kotlety posypać pieczarkami, podawać z ziemniakami, frytkami lub pieczonymi ziemniakami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować