Kotlety z kapusty pekińskiej

5 (185 ocen)

  • 20 min

Warto je wypróbować, smakują wyśmienicie.

  • 20 min

Składniki:

  • PLACKI:
    2 jajka
    1 szklanka mąki
    1 szklanka mleka
    0,5 cebuli
    1 ząbek czosnku
    sól
    pieprz
    koper
    4-5 liści kapusty pekińskiej
    olej do smażenia
    SOS:
    opakowanie małego jogurtu naturalnego
    koper
    sól
    pieprz
    1 ząbek czosnku
    duży ogórek zielony
Wystaw ocenę:

5 (185 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Kotlety z kapusty pekińskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka, mąkę i mleko mieszamy na jednolitą masę. Dodajemy cebulę drobno poszatkowaną, zmiażdżony czosnek, sól, pieprz, koper oraz liście kapusty drobno pokrojone.
    Na patelni smażymy placki.
    Ogórka ścieramy na tarce jarzynowej i dodajemy pozostałe składniki sosu.
    Usmażone placki podajemy z sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować