Kotlety z kapusty

4.49 (186 ocen)

  • 60 min

Smaczny dodatek do drugiego dania.

  • 60 min

Składniki:

  • pół główki białej kapusty
    1 jajko
    1 łyżka posiekanego koperku
    sól,pieprz
    bułka tarta do panierowania
    masło lub olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę drobno pokroić i ugotować do miękkości,odcedzić i odcisnąć z nadmiaru wody.Wystudzić.
  • 2. Do wystudzonej kapusty wbić jajko,dodać koperek,przyprawić do smaku solą i pieprzem,wymieszać.
  • 3. Z masy formować kotlety i obtaczać w bułce tartej.Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z obu stron.Upieczone osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu.

Porady

Z porcji wyszło mi 10 kotletów.Jeżeli masa wyjdzie nam zbyt rzadka możemy dosypać trochę bułki tartej i włożyć na chwilę do lodówki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta Warzywa Kapusta biała

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować