Kotlety z kani

  • wyświetlono: 248 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Pyszna propozycja na jesienny obiad.

Ola1984
  • 4 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

4 duże kanie (same kapelusze)
3 średnie, wiejskie jajka
1 łyżka mleka 3,2%
sól (do smaku)
świeżo zmielony czarny pieprz (do smaku)
bułka tarta (do panierowania)
masło klarowane (do smażenia)

Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety z kani

  • 1. Kapelusze kani dokładnie oczyścić za pomocą pędzelka. Jeśli są duże można podzielić je na pół. W misce roztrzepać jajka z mlekiem oraz przyprawami. Kanie obtaczać w jajku, następnie w bułce. Smażyć na dobrze rozgrzanym maśle klarowanym z obu stron na złoty kolor. Po usmażeniu osuszyć na ręczniku papierowym. Podawać z pieczywem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Jajkajajkokotletygrzybyobiadkaniajesieńbułka tartagrzybkanie

Komentarze

Podobne przepisy

kotlety z bobu

Dodane przez: bogusia82

Kotlety z bobu

Teraz jest sezon na bób więc postanowiłam...

Kotlety z cieciorki

Dodane przez: peggi

Kotlety z cieciorki

Kotlety są ekspresowe w wykonaniu...

Kotlety gryczane z fetą

Dodane przez: Iwona75

Kotlety gryczane z fetą

Kasza gryczana ma same zalety,...

Mielone z selera

Dodane przez: ewaeu

Kotlety mielone z selera

Spodobał mi się przepis Ewelinki...

Kotlety jajeczne z pieczarkami

Dodane przez: Anyzkowo

Kotlety jajeczne z pieczarkami

Nietrudny a pyszny obiad.Wszystkim...

Kotlety

Dodane przez: JulkaTomeczek

Kotlety ziemniaczane z sosem pieczarkowym

Oto mój sposób na wykorzystanie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE