Kotlety z kalafiora i brokuła

4.51 (148 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

bardzo smaczne, nie tylko na obiad

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 1 średni kalafior
    1 średni brokuł
    270 gram sera feta
    3 łyżki kaszy manny
    2 jajka
    1/2 pęczka koperku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.51 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kalafiora i brokuła - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior i brokuł podzielić na różyczki.
    Przełożyć do garnka, zalać wodą, posolić i ugotować do miękkości.
    Po ugotowaniu odcedzić dokładnie na sicie. Ostudzić.
    Przełożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę fetę i wszystko razem utłuc tłuczkiem do ziemniaków.
    Do masy dodać jajka, posiekany koperek, kaszę mannę, sól, pieprz oraz bułkę tartą.
    Bułki tartej dajemy tyle, żeby z masy można było w rękach uformować kotleta.
    Na patelni rozgrzać olej.
    Z masy formować kotlety.
    Obtoczyć w bułce tartej.
    Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron na rumiano.
    Podawać na gorąco, najlepiej bezpośrednio po przygotowaniu, z ulubionymi dodatkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Kalafior Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować