Kotlety z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 60 min

Lekkie,świetne w smaku.

  • 60 min

Składniki:

  • pół dużego lub jeden mniejszy kalafior,
    2 do 4 jajek w zależności od wielkości kalafiora,
    bułka tarta,
    sól,
    posiekany koperek,lubczyk suszony lub świeży

Kotlety z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafior podzieli na różyczki,gotować do miękkości w osolonej wodzie.
    Odcedzić,utłuc jak ziemniaki,zostawić do przestygnięcia.Dodać w zależności od wielkości kalafiora od 2 do 4 jaj,przyprawić,dodać zioła oraz tyle bułki tartej aby kotlety dały się formować.
    Panierujemy i smażymy na złoty kolor.
    Kotlety idealnie komponują się z młodymi ziemniakami,koperkiem i marchewką na gęsto.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy