Kotlety z kalafiora

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Pyszne chrupiące kotlety z kalafiora

  • 20 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • - 1 kalafior,
    - 1 jajko,
    - 1 łyżeczka soli,
    - curry,
    - 1-2 łyżki bułka tarta,

    Dip:
    - 1 łyżka majonezu lekkiego,
    - garść koperku,
    - odrobina soli, cukru
    - 2 łyżki jogurtu bałkańskiego

Kotlety z kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kalafiora gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, odlewamy wodę, studzimy. Widelcem gnieciemy na papkę. Dodajemy jajko, przyprawy do smaku, sól, curry odrobinę i 1-2 łyżki bułki tartej. Lepimy kotlety obtaczamy w bułce tartej. Kotlety są delikatne i trzeba je ostrożnie lepić i kłaść na olej. Smażymy z obu stron do zarumienienia.
    Dip:
    Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy sól, odrobinę cukru (do smaku), poszatkowany koperek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy