KOTLETY Z KABACZKA

4.45 (181 ocen)

  • 20 min

JEST TO TANIE I SZYBKIE DANIE

  • 20 min

Składniki:

  • * 1 świeży kabaczek
    * 2 jajka
    * bułka tarta
    * przyprawa uniwersalna
    * olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.45 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z kabaczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kabaczka obieramy ze skóry, kroimy w plastry o grubość ok 1cm. przyprawiamy przyprawa uniwersalna do smaku a następnie odstawiamy na pare minut. Każdy plaster przyrządzamy tak jak tradycyjne kotlety w jajku i bułce.
    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron .

Porady

NAJLEPIEJ WYBIERAĆ NIE ZA DUŻE KABACZKI BO WTEDY NIE MA DUŻO PESTEK. TAKIE KOTLETY MOŻNA JEŚĆ NA ZIMNI I NA CIEPŁO. MOŻNA JE RÓWNIEŻ POSYPAĆ STARTYM SEREM

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować