Kotlety z jajek

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

idealne nie tylko przy piątku

Składniki:

  • 10 jajek
    4 łyżki (z górką) tartej bułki
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    bułka tarta do obtoczenia
    tłuszcz do smażenia

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 8 jajek ugotować na twardo. Ostudzić, obrać ze skorupek i pokroić w drobna kostkę. Do pokrojonych jajek dodać 2 jajka surowe, bułkę tartą (4 łyżki), posiekaną natkę i do smaku sól i pieprz. Wszystko razem dobrze wymieszać. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Z masy jajecznej formować kotleciki, obtaczać je w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Po usmażeniu osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_02-2016

Komentarze

Podobne przepisy