Kotlety z jajek

1 (1 ocen)

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Pyszne i łatwe kotlety z jaj. Doskonała alternatywa dla mięsnego obiadu.

  • 30 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Na około 9 sztuk
    - 9 jaj rozmiar M
    - pół pęczka pietruszki
    - jedna średnia cebula
    - suszony czosnek
    - pieprz
    - sól
    - bułka tarta (około 7-8 łyżek)
Wystaw ocenę:

1 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 8 jajek ugotować na twardo, wystudzić. Przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub rozgnieść widelcem w dużej misce.
  • Kotlety z jajek 2. Do rozdrobnionych jajek dodaj surowe jajko, posiekana drobno pietruszkę, startą na tarce cebulę, pół łyżeczki suszonego czosnku sól i pieprz do smaku oraz 2 łyżki
    bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszać.
  • 3. Z powstałej masy formować kotlety ( wyjdzie około 9 średnich sztuk), każdy z kotletów obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju w rozgrzanej patelni około 2 minut z każdej strony (aż do zarumienienia).

Porady

Kotlety doskonale smakują podane z kaszą i surówką.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować