Kotlety z jajek

5 (148 ocen)

Czasem nie wiadomo co zrobić z nadmiarem jajek, proponuję kotlety. Z dodatkiem sosu koperkowego i ulubionej surówki są pyszne.

Składniki:

  • 10 jajek gotowanych
    pęczek szczypiorku
    pół pęczka koperku
    1 bułeczka
    1/2 szkl mleka
    1 łyżka musztardy
    1 jajko
    pieprz
    sól
    bułka tarta
    tłuszcz do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (148 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka 1. Jajka obrać i zetrzeć na tarce. Bułeczkę namoczyć w mleku.
  • Składniki 2. Szczypiorek i koper posiekać, dodać musztardę, jajko, odciśniętą bułkę. Doprawić pieprzem i solą.
  • Masa na kotlety 3. Wszystko dokładnie wymieszać, w razie potrzeby dodać bułki tartej.
  • Kotlety 4. Formować owalne kotlety, obtaczać w bułce tartej.
  • Kotlety 5. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu po kilka minut z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować