Kotlety z jajek

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Świetny sposób na wykorzystanie jajek. Kotleciki są bardzo smaczne.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 7 sztuk
    - bułka tarta: 0.5 szklanki
    - szczypiorek i pietruszka: 1 pęczek
    - cebula biala , drobno posiekana: 1 sztuka
    - olej do smażenia: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 6 jajek ugotować na twardo. Przestudzić i pokroić w drobną kostkę. Do jajek dodać drobno pokrojoną cebulkę, posiekany szczypiorek i pietruszkę. Dodać jedno surowe jajko, 2 łyżki bułki tartej i przyprawy. Wszystko razem wymieszać. Z masy jajecznej formować kotleciki i obtoczyć w bułce tartej, Smażyć z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

Podobne przepisy