Kotlety z jajek

0 (0 ocen)

  • Średni

Świetnie komponują się z różnymi surówkami. Są sycące, idealne na piątkowy obiad.

  • Średni

Składniki:

  • - jajka ugotowane na twardo: 6 sztuk
    - surowe jajko: 1 sztuka
    - starty ser: 2 łyżki
    - bułka tarta: 4 mililitry
    - posiekany szczypiorek: 1 pęczek
    - cebulka: 1 sztuka
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć na oleju. Jajka pokroić w kosteczkę, doprawić, dodać cebulkę ser, jajko, szczypiorek oraz tyle bułki tartej, by łatwo można uformować kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej, usmażyć z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy