Kotlety z jajek

0 (0 ocen)

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Jeśli jajka na obiad,to tylko w tej wersji. Zwykłe, sadzone, są poprostu nudne.

  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka ugotowane na twardo: 4 sztuki
    - bułka: 1 sztuka
    - pietruszka: 0.33 opakowania
    - bułka tarta (w ilości na oko, część do kotletów, część do opanierowania): 1 sztuka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - Jajko: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Jajko

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Pietruszkę drobno posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie.
  • 2. Jajka przecisnąć przez praskę do miski, to samo zrobić z odciśniętą z wody bułką. Dodać pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać surowe jajko(aby składniki lepiej się połączyły), trochę bułki tartej.
  • 3. Uformować kotlety. Optoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.
  • 4. UWAGA! Kotlety bardzo dobrze smakują podane z sosem chrzanowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Piknik Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować