Jeśli jajka na obiad,to tylko w tej wersji. Zwykłe, sadzone, są poprostu nudne.
Dla 9 osób
Łatwy
Składniki:
- jajka ugotowane na twardo: 4 sztuki
- bułka: 1 sztuka
- pietruszka: 0.33 opakowania
- bułka tarta (w ilości na oko, część do kotletów, część do opanierowania): 1 sztuka
- sól, pieprz: 1 szczypta
- Jajko: 1 sztuka
Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo. Pietruszkę drobno posiekać. Bułkę namoczyć w wodzie.
2.Jajka przecisnąć przez praskę do miski, to samo zrobić z odciśniętą z wody bułką. Dodać pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem. Dodać surowe jajko(aby składniki lepiej się połączyły), trochę bułki tartej.
3.Uformować kotlety. Optoczyć w bułce tartej. Smażyć na złoty kolor.
4.UWAGA! Kotlety bardzo dobrze smakują podane z sosem chrzanowym.
Komentarze