Kotlety z jajek

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

bardzo smaczne na piątkowy obiad

  • 60 min
  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • 12 jajek
    5 łyżek bułki tartej
    15 dag żółtego sera
    1/2 pęczka natki pietruszki
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    bułka tarta to obtoczenia kotlecików
    olej do smażenia

Kotlety z jajek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 10 jajek ugotować na twardo.
    Ostudzić i obrać ze skorupek.
    Jajka i żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Pietruszkę opłukać, osuszyć i posiekać.
    Dodać do jajek razem z 2 surowymi jajkami i 5 łyżkami bułki tartej.
    Doprawić do smaku solą i pieprzem.
    Dokładnie wymieszać ze sobą wszystkie składniki.
    Z masy formować małe kotleciki.
    Lekko je spłaszczyć.
    Obtoczyć w bułce tartej.
    Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju.
    Podawać na gorąco, bezpośrednio po przygotowaniu z ulubionymi dodatkami.

Komentarze

Podobne przepisy