Kotlety z indyka z cukinią i płatkami owsianymi w sosie szparagowym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Moja dzisiejsza improwizacja, aż sama jestem zdziwiona, że tak smacznie wyszło! Nie spodziewałam się, że te smaki się tak dobrze połączą i dopełnią. Do posypania kotletów drobno posiekane suszone śliwki, idealnie pasować będzie do tego również zielony ogórek pocięty w paski. Luby mój się zachwycał:)

  • 40 min

Składniki:

  • Składniki na kotlety:
    500g zmielonego mięsa z indyka
    2 jajka
    3 łyżki płatków owsianych
    1 posiekana cebula
    1/2 startej cukinii
    sól, pieprz, suszona i świeża pietruszka, suszony koperek, suszony czosnek
    ew. 2 łyżki oleju lnianego

    Składniki na sos:
    1 duża puszka fasolki szparagowej wraz z zalewą
    3 łyżki śmietany 18%
    2 łyżki koncenctratu pomidorowego
    łyżka swieżej pietruszki
    sok z połówki limonki (ew. cytryny)
    sól, pieprz

    Do posypania:
    suszone śliwki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety z indyka z cukinią i płatkami owsianymi w sosie szparagowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki mieszamy i formujemy w kotlety, smażymy na patelni z obu stron każdy. W tym czasie fasolkę wraz z z zalewą, pietruszką, przyprawami, sokiem z limonki, śmietaną i koncentratem blenderujemy na gładką masę i dodajemy na patelnię. Gotujemy wszystko razem by sos przeszedł nieco smakiem mięsa. Podajemy ze świeżą pietruszką i posiekanymi śliwkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasolka szparagowa Indyk Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować