Kotlety z fasoli mung nadziane serem

0 (0 ocen)

Bezmięsne kotleciki z dodatkiem sera urozmaicą każdy obiad i będą smaczną alternatywą dla typowego mielonego.

Składniki:

  • 10 kotletów

    szklanka fasoli mung
    100g żółtego sera, najlepiej o wyrazistym smaku
    1 jajko
    5 czubatych łyżeczek mąki kukurydzianej
    pęczek natki pietruszki
    sól, pieprz
    olej rzepakowy

Kotlety z fasoli mung nadziane serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę mung ugotować do miękkości, odcedzić z wody, ostudzić. Zmiksować na gładką masę. Dodać jajko, mąkę kukurydzianą oraz posiekaną natkę pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać.
    Ser pokroić na 10 słupków.
  • 2. Nabierać po porcji masy fasolowej, do środka nakładać po kawałku sera.
    Uformować kotlety.
    Smażyć z obydwu stron na niewielkiej ilości oleju rzepakowego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy