Kotlety z czerwonej soczewicy

4.5 (179 ocen)

  • 10 min

Najlepiej smakują lekko ostre z surówką z kapusty pekińskiej albo białej.

  • 10 min

Składniki:

  • 3/4 szkl. czerwonej soczewicy
    jajko
    łyżka bułki tartej
    łyżeczka mąki
    ew. cebulka, czosnek
    papryka słodka i ostra
    majeranek
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z czerwonej soczewicy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Soczewicę wrzucamy do wrzącej, nie-osolonej wody. Gotujemy aż będzie miękka, czyli ok 5-10min.
  • 2. Następnie miksujemy wszystkie składniki, zmniejszając lub zwiększając ilość mąki i bułki tartej zależnie od konsystencji.
  • 3. Masę wykładamy łyżką na gorącą patelnię z olejem. Smażymy z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować