Kotlety z cieciorki z młodą kapustą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Jeśli nie macie ochoty na mięso to te kotleciki je zastąpią, są sycące, ale jednocześnie lekkie. Bardzo posmakowały także dzieciom.

  • 30 min

Składniki:

  • 1/3 główki młodej kapusty
    400 g ciecierzycy z puszki (po odsączeniu)
    1 czerwona cebula
    1 pęczek natki pietruszki
    6 listków świeżej bazylii
    1 jajko
    1/2 łyżeczki chilli w proszku
    sól
    4-5 łyżek bułki tartej
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z cieciorki z młodą kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę poszatkuj bardzo drobno. Ciecierzycę (odsączoną) przełóż do blendera i zblenduj na gładko. Zioła posiekaj. Cebulę też zblenduj na drobno. W misce wymieszaj wszystkie składniki i przyprawy, dodaj jajko, wymieszaj rękoma, jeśli konsystencja jest zbyt rzadka dodaj bułki tartej.
  • 2. Z masy formuj płaskie kotleciki, obtaczaj w bułce tartej i usmaż na złoto na oleju.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciecierzyca Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować