Kotlety z ciecierzycą

0 (0 ocen)

  • Dla 7 osób
  • Średni

Przepis oswajający dzieci z ciecierzycą. Pyszne kotleciki dla każdego

  • Dla 7 osób
  • Średni

Składniki:

  • - mięso z rosołu: 320 gramów
    - ciecierzyca: 160 gramów
    - cebula: 1 sztuka
    - ocet balsamiczny: 1 łyżka
    - czosnek: 1 ząbek
    - papryka ostra w proszku: 1.5 łyżeczki
    - tymianek: 1 łyżeczka
    - białka: 3 sztuki
    - sól, pieprz: 1 szczypta

Kotlety z ciecierzycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pozostałe z rosołu zmielić wraz z ugotowaną ciecierzycą. Cebulę pokrojoną w kostkę przesmażyć wraz z posiekanym (bądź przeciśniętym przez praskę) czosnkiem i dodać do masy. Wymieszać wszystko z pozostałymi dodatkami na gładką masę. Formować okrągłe kotleciki i smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu z każdej strony do zrumienienia.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy