Kotlety z cicierzycy i pieczarek

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kotlety z ciecierzycy i pieczarek to doskonała alternatywa dla kotletów mielonych. Mają pyszną chrupiącą skórkę oraz miękki, soczysty środek, są aromatyczne, bogate w smaku a do tego sycące. Często goszczą na moim stole.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 240g ciecierzycy (puszka)

    Szczypiorek

    Pietruszka

    2 ząbki czosnku

    Czosnek suszony

    10 pieczarek

    1 jajko

    Sól, pieprz

    Pół namoczonej bułki (w wodzie lub mleku)

    2 łyżki bułki tartej

    Mąka orkiszowa z pełnego przemiału do panierowania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z cicierzycy i pieczarek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ciecierzycę rozgnieść widelcem, dodać przyprawy, namoczona bułkę jajko, posieką pietruszkę oraz szczypiorek.

    2. Pieczarki zetrzeć na tarce o dużych oczkach, podsmażyć . Dodać do masy. Dokładnie wymieszać

    3. Formować kotlety, panierować w mące i smażyć na złoty kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować