Kotlety z bobu z miętą, tymiankiem i kaszą jaglaną i ziarnistą musztardą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Prawdziwie letnie danie. Młody bób z kaszą jaglaną i ziołami: dymka, tymiankiem i miętą. Aromatyczne, pełne białka kotlety.

  • 40 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 kg młodego bobu
    pół pęczka dymki
    kilka gałązek świeżego tymianku
    5 listków mięty
    2 łyżeczki musztardy ziarnistej
    2 jaja
    cebula
    olej do smażenia
    sól i pieprz do smaku
    1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety z bobu z miętą, tymiankiem i kaszą jaglaną i ziarnistą musztardą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób ugotować w osolonej wodzie ok. 10 minut. Kiedy lekko ostygnie obrać ze skórek. Rozgnieść delikatnie tłuczkiem do ziemniaków. Cebulę pociąć w kostkę i zeszklić na oleju. Do obranego bobu dodać ugotowaną wcześniej kaszę jaglaną, zeszkloną cebulkę. musztardę ziarnistą, sól i pieprz do smaku oraz posiekane zioła. Wbić 2 jaja i wymieszać masę. Uformować jednakowej wielkości kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na średnim ogniu. Po usmażeniu kotlety odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać z młodymi ziemniaczkami z koperkiem i dipem jogurtowym z miętą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować