Kotlety z bobu i kalafiora

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Delikatne, soczyste kotlety z bobu i kalafiora z dodatkiem cebulki i aromatycznego kopru.
Kotlety świetnie smakują same lub z dodatkiem sałatki ze świeżych warzyw.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Kotlety z bobu i kalafiora

Kotlety z bobu i kalafiora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bób gotować do miękkości z solą i cukrem, odcedzić, obrać.
    Kalafiora ugotować al dente w osolonym wrzątku.
    Cebulkę posiekać drobno, zeszklić na maśle.
    Ugotowane warzywa rozgnieść widelcem, dodać cebulkę, posiekany koperek, oraz przyprawy.
    Wbić jajko, wsypać bułkę tartą.
    Wszystko razem wymieszać.
    Z masy formować owalne kotlety.
    Na rozgrzanym maśle klarowanym smażyć rumiane kotlety. ( lub innym dowolnym tłuszczu)

Komentarze

Podobne przepisy