Kotlety wegańskie z ryżu i botwinki

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne kotleciki doskonałe na letni obiad.

  • 40 min

Składniki:

  • • 3-4 botwinki z burakiem
    • szklanka ugotowanego ryżu
    • 2 marchewki
    • 3 łyżki prażonej cebuli
    • 1 puszka ugotowanej fasoli
    • kilka łyżek mąki ziemniaczanej
    • kilka łyżek mąki pszennej
    • 2 łyżeczki oregano
    • sól i pieprz do smaku
    • siemię lniane do obtoczenia
    • oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety

Kotlety wegańskie z ryżu i botwinki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Marchew obieramy. Botwinkę myjemy. marchew i buraki ścieramy na tarce o grubych oczkach, liście szatkujemy. Wszystkie warzywa przesmażamy kilka minut na patelni, aż zrobią się miękkie.
    2. Fasolę gnieciemy na papkę
    3. Do warzyw dodajemy ugotowany ryż, wszystko razem lekko podsmażamy
    4. W misce łączymy wystudzone przesmażone warzywa z ryżem, fasolą, przyprawami,doprawiamy solą i pieprzem, następnie dodajemy obie mąki i wyrabiamy masę.
    5. Kotlety obtaczamy w nasionach siemienia i smażymy na oliwie na małym gazie.

Porady

Kotlety doskonale smakują z letnią surówką lub młodymi ziemniaczkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować