Kotlety warzywno-drobiowe

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Następstwo zwykłych kotletów mielonych. Warzywa i ser żółty nadają nowy smak.

  • 15 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ▪ 400 g mięsa mielonego
    ▪ 2 papryki
    ▪ 100 g sera żółtego
    ▪ 2 jaja
    ▪ 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    ▪ 3 łyżki koperku
    ▪ 400 g pieczarek
    ▪ sól, pieprz
    ▪ tłuszcz do smażenia

Kotlety warzywno-drobiowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę, pieczarki kroimy w kostkę. Ser ścieramy na tarce, jajka roztrzepujemy.

    2. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą i formujemy kotleciki. Smażymy na patelni z obu stron.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy