Kotlety w chrupiącej panierce z surówką z kapusty

5 (174 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

W domu państwa Rypińskich, mieszkających na jednym z poznańskich osiedli, zawsze panujeradosny dziecięcy rozgardiasz, ale gdy trzeba zabrać się do gotowania, dzieci natychmiast są chętne do pomocy.

Składniki:

  • ● 4 filety z kurczaka
    ● 2 jajka
    ● płatki kukurydziane
    ● sól
    ● pieprz
    ● olej

    Sałatka:
    ● 10-15 liści kapusty pekińskiej
    ● 2 pomidory
    ● czerwona lub żółta papryka
    ● 2 ogórki małosolne (mogą być kiszone)
    ● ząbek czosnku
    ● jogurt naturalny
    ● sól
    ● pieprz
    ● łyżeczka cukru
    ● szczypta kwasku cytrynowego lub nieco soku z cytryny
    ● odrobina oliwy z oliwek
Wystaw ocenę:

5 (174 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kotlety w chrupiącej panierce z surówką z kapusty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety myjemy, przekrawamy na pół. Nie rozbijamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do miski. Dodajemy roztrzepane jajka i odstawiamy.
  • 2. Płatki kruszymy, panierujemy w nich kotlety i smażymy na oleju na małym ogniu, aby płatki się nie przypaliły.
  • 3. Warzywa na sałatkę myjemy i drobno kroimy. Czosnek rozgniatamy w prasce, mieszamy z jogurtem, doprawiamy. Polewamy warzywa i mieszamy. Danie podajemy z frytkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_06-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować