Kotlety tatrzańskie

0 (0 ocen)

  • 30 min

Odwiedzającym Zakopane polecamy zaopatrzenie się w oscypki ;)

  • 30 min

Składniki:

  • filety z kurczaka (pojedyncze, po jednej na osobę)
    oscypek
    jajko
    4 łyżki mleka
    mąka
    bułka tarta
    sól, pieprz

Kotlety tatrzańskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso dobrze rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Oscypek kroimy wzdłuż na plastry (5 mm), kładziemy na kotletach (bardziej z boku), po czym nakrywamy drugą połową mięsa, dociskamy tak by brzegi mięsa się połączyły. Obtaczamy najpierw w mące, później w rozbełtanym jajku z mlekiem i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy